úterý 21. března 2017

Jaro v sadu 2017

Jak by asi dopadl zápas zahradníka Martina Makala se štěpkovačem Rapido? Na naší jarní akci sice byli účastni oba dva a vůbec nezaháleli, ale v té chvíli nás nenapadlo postavit je proti sobě a poměřit jejich síly.

Umím si to ale živě představit. Martin by na chvíli zapomněl na svůj trpělivý instruktážní výklad proč, jak a co kde ušmiknout. Najednou by tu byl jen on, tančící v korunách jabloní. V minulém životě zřejmě pistolníkem nyní krotí stromy. V každé ruce zahradnické nůžky a na koženém opasku má k tasení připravený těžší kalibr - prořezávací pilu. Na zem by vůbec neslezl, skákal by rovnou ze stromu na strom. Vše co by spadlo dolů, by se hned s vervou strkalo do nenasytného chřtánu štěpkovače.

A tady je otázka, na kterou neznáme odpověď: stíhal by stroj zpracovat tak rychlý přísun větví a větviček? To už se letos nedozvíme, snad příští rok se nám podaří uspořádat přátelský exhibiční zápas těchto dvou výkonných zahradnických borců.





Za pomoc s akcí děkujeme městu Mnichovo Hradiště, zahradníkovi Martinu Makalovi, firmě Vari za zapůjčení štěpkovače Rapido a všem kdo přiložili ruku a nůžky k dílu, aby to u nás na jaře v sadu ožilo. / pozvánka na akci